Bamser er altafgørende for dit barns udvikling

Kan du huske din yndlingsbamse fra barndommen? Har du stadig din? Bare rolig, jeg vil ikke dømme dig, hvis du har den, fordi jeg måske stadig har en af ​​mine. Du kan endda være i stand til at tænke på alle de måder, hvorpå din bamse gav dig komfort.

Vi er hurtige til at tro, at det bare er endnu et stykke legetøj at føje til rodet, men forskning har vist, at der er så mange sundhedsmæssige fordele forbundet med at have en bamse i barndommen.

En bamse letter overgangen

Som vi ved, er adskillelse af forældre og baby næsten uundgåelig i vores samfund. Før eller siden vil et barn gå i børnehave, daginstitution og skole. Disse øjeblikke af adskillelse er kendt som overgange, og videnskaben har bevist, at børn, der har et overgangsobjekt såsom en bamse, håndterer disse øjeblikke meget bedre end dem uden en.

Overgangsobjektet er beregnet til at minde en baby om hans/hendes forældre. Ofte holder forældre og passer deres baby, fodrer og vugger deres baby, mens deres barn holder denne bamse eller bløde genstand. Babyen vil putte den og begynde at forbinde den med sine forældre. Bamsen bliver en del af forholdet mellem forælder og barn. Det bliver den nødvendige trøst, når forældrene ikke er til stede. Det udstoppede dyr kan lindre stress, opbygge selvtillid, dulme tårer og hjælpe med social udvikling. Det hjælper barnet med at håndtere frygt, angst, adskillelse og det ukendte.

Bamser fremmer sociale færdigheder

Ikke alene er bamser det perfekte overgangsobjekt for et barn, men de har også vist sig at fremkalde social udvikling. Omkring seks måneder begynder babyer at tale med dem omkring dem på deres eget fremmedsprog. Det er, når hjernen begynder at opfange samtalesignaler om at tale med andre væsner og ikke bare lave lyde. Det er ret almindeligt, at en baby 'chatter' med sit legetøj. Derfor er det vigtigt at have et overgangsobjekt med et tiltalende og glad ansigt.

Derudover er der en grund til, at mange traumecentre, psykologer og socialrådgivere bruger bamser, når de arbejder med unge traumeofre. Den komfort, der følger med at elske et udstoppet tøjdyr, kan fremme et trygt miljø, hvor et bange, fortabt eller såret barn vil åbne sig og føle sig tryg igen. Disse børn har brug for den konstante komfort, ved at have deres egen bamse, og kan holde den i længere tid end de fleste. I terapisessioner har jeg altid en kælen bamse til rådighed, som klienten kan holde og kæle med - også voksne!

Bamser hjælper med at udvikle livsfærdigheder

Den tilknytning børn har til deres bamse vil være tryghed, venskab og uddannelse. Når det for eksempel er tid til at børste tænder eller klæde sig på, kan du bede dine børn om at vise deres bamse, hvordan det gøres. Småbørn elsker rollespil, dybest set fordi det giver dem mulighed for at blive voksne og gøre, hvad de voksne gør. Rollespil er en nøgleingrediens i deres læreprocess, fordi de begynder at forstå den verden, de lever i, ved at lege.

Du vil måske endda bruge dit barns bamse til rolleleg, hvorfor dit barn bliver følelsesladet over at gå i skole. Få dit barn til at spørge bamsen, hvorfor han/hun er bange for skolen, og hjælp bamsen til at føle sig mere trøstet og forvisset om, at alt bliver okay.

Hvor går de hen, når vi alle er voksne?

Udviklingspsykolog Mark Brenner hævder, at vi aldrig helt opgiver vores bamser eller deres tilstedeværelse i vores liv. Når vi bliver ældre identificerer vi os i stedet for med nye objekter, der får en lignende sentimental værdi. Du "nusser" måske med hjørnet af papiret. Tygger i enden af kuglepennen eller andre handlinger, der er med til at binde os til objekter i en følelsesmæssig forstand.

Leder du efter den perfekte bamse til at hjælpe dine børn i deres udvikling?

Vi har nøje udvalgt alle vores bamser til netop at hjælpe dit barn i udviklingen. Hvert tøjdyr har sin egen funktion og bidrager til tryghed og udvikling.

Se alle vores kollektioner her...