Har din bamse en snavset plet? Er flere af dem blevet udtværret? Eller trænger de til en grundig rengøring over det hele? Uanset om du har brug for en hurtig løsning eller noget mere intenst, er der flere måder at rengøre dit yndlingslegetøj på!
Du kan læse her hvordan du lettest vasker din bamse.

Jellycat

Rumpletum løve bamse

Pletrensning - 1

1. Fugt det snavsede område. Fugt først en klud. Påfør derefter forsigtigt den våde klud på bjørnen. Fugt og gnid det snavsede område for at løsne snavs uden at gennemvæde bjørnen mere end nødvendigt.[1]
Bare rolig, hvis du ender med at bruge "for meget" vand. Alt dette betyder, at du skal vente lidt længere på, at din bjørn tørrer, før den er klar til at lege med igen.

Pletrensning - 2

2. Påfør vaskemiddel. Tilføj en klat opvaskemiddel eller vaskemiddel til en ren del af kluden. Brug kun en lille klat vaskemiddel ad gangen. Undgå at skabe et overskud af sæbeskum, som vil være sværere at skylle grundigt ud, og dermed gøre pelsen sprød, når den tørrer.[2]
Hvis du har flere pletter eller bamser at rense, eller forventer at skulle rense legetøj ofte, bland enten 1 tsk opvaskemiddel for hver 1 kop vand i en sprayflaske[3] eller bland en dråbe flydende vaskemiddel for hver 1 kop vand. Spray opløsningen direkte på det snavsede sted.
Hvis der er en, så tjek bamsens plejemærke for at se, om den anbefaler eller advarer mod et bestemt kemikalie.

Pletrensning - 3

3. Rengør de fugtige pletter. Gnid forsigtigt det snavsede område med den del af kluden, indtil snavset er fjernet. Håndter bamsen forsigtigt, mens du gør det for at undgå skader. Påfør endnu en klat vaskemiddel og gentag efter behov.[4]
Gnid kun det snavsede område. Undgå at sprede sæbe og skum, så du ikke går glip af noget, når det er tid til at skylle dem af.

Pletrensning - 4

4. Skylle. Find et frisk, rent håndklæde. Fugt det med vand. Tør forsigtigt bjørnens vaskede områder af for at fjerne sæbe og skum, så pelsen ikke bliver sprød, når den tørrer.[5]
Denne gang skal du sørge for kun at fugte håndklædet lidt i modsætning til at lægge det i blød, hvilket kan skabe eller sprede mere sæbeskum, mens du tørrer bamsen af, og dermed besejre formålet.

Giv bamse et bad - 1

Bad din bamse i sæbevand. Fjern først alt af bjørnens tøj, der kan vaskes separat, så du kan rense selve bamsen grundigt. Bland derefter et skvæt sæbe med varmt vand i en vask eller en stor skål. Nedsænk bamsen.[6]
For at forhindre, at bamsen bliver alt for trænglet med vand, skal du kun nedsænke den første del (hoved, lemmer, bagside, forside osv.), som du har til hensigt at rense.
Brug et højeffektivt (HE) opvaskemiddel eller et vaskemiddel, der producerer lidt skum for at gøre skylningen lettere.[7]

Giv bamse et bad - 2

Vask bamsen. Brug dine fingre til blødt at ælte og massere alt snavs, snavs eller pletter, der let kan slippe af.[8] Til hårdere steder skal du bruge en svamp[9] ansigtsflanel eller et håndklæde. Gnid forsigtigt de snavsede områder, indtil snavset forsvinder. For særligt hårde steder skal du sørge for at gå blødt og nemt, uanset hvor lang tid det tager, for at undgå at trække pelsen ud med rødderne.
Sørg for at rense bag dens ører, langs dens hals og andre områder, hvor sømmene skaber sprækker og ekstra snavs kan samle sig.

Giv bamse et bad - 3

Skylle. Tøm vasken eller skålen for sæbevand. Fyld den igen med kun vand. Nedsænk bamsen igen. Masser den forsigtigt for at frigøre sæberester.[10] Tøm vasken eller skålen og gentag efter behov, indtil al sæbe er fjernet.
Igen, for at forhindre, at bamsen bliver alt for vandfyldt, skal du kun skylle den ene del af gangen, før du nedsænker den næste.

Maskinvask din bamse - 1

Tjek, om en maskinvask er sikker. Undersøg din bamses alder og kvalitet. Tjek også de materialer, som den er lavet af, såvel som dem, der pryder den. Da en maskinvask vil være meget grovere på legetøjet end en håndvask, skal du være forsigtig og vaske den i hånden, hvis du finder ud af, at din bamse måske ikke overlever maskinen. Maskinvask ikke følgende:
Gamle bamser, dem der er sarte af design, og dem der er blevet skrøbelige på grund af masser af brug.
Bamse, der er lavet af uld, mohair, alpaca pels eller rayon.
Enhver med vedhæftede tilføjelser som pailletter, knapper eller øjne, der er blevet limet på.

Maskinvask din bamse - 2

Forbered din bamse til en sikker vask. Hvis din bamse har noget tøj, der kan tages af, så tag det af for at forhindre sammenfiltring og for at sikre, at selve bamsen vaskes grundigt. Klip eventuelle løse tråde og sy eventuelle rifter eller huller op, så problemet ikke bliver værre under vask.[11] Giv din bamse ekstra beskyttelse ved at lukke den i et pudebetræk, der kan forsegles, eller en meshpose.

Maskinvask din bamse - 3

Kør maskinen. Først skal du tilføje en passende mængde vaskemiddel til din vaskemaskine. Indstil derefter maskinens cyklus til "Håndvask" eller "Delikat". Til sidst skal du vælge koldt eller varmt vand. Start derefter vaskecyklussen.
Brug ikke varmt vand, da det kan ødelægge bamsen.
Medtag ikke genstande, der er meget snavsede, eller hvis farver kan bløde i samme vaskecyklus som din bamse.

Tør din bamse - 1

Fjern forsigtigt overskydende vand. Når du er færdig med at vaske din bamse, skal du slippe af med så meget vand som muligt uden at håndtere bamsen for hårdt, så den tørrer hurtigere og mere grundigt. Klem vand fra dens lemmer, torsoer og hoved, men vær forsigtig med at bevare deres oprindelige form. Vrid eller vrid dem ikke, som du ville gøre med et badehåndklæde. Brug derefter et håndklæde til blødt at klappe eventuel resterende fugt fra deres pels.

Tør din bamse - 2

Lad din bamse lufttørre. For de bedste resultater, lad dit legetøj tørre af sig selv. Sæt den enten oven på et tørrestativ, væk fra direkte sollys, og lad den sidde natten over, eller sæt den i en tørrepose og hæng den i en vaskesnor, så længe vaskesnoren er skyggefuld.[13] Hæng ikke selve bamsen fra en vaskesnor eller et stativ, da det kan beskadige den.[14]
Opsætning af en ventilator til at blæse direkte på bamsen vil hjælpe den til at tørre hurtigere ud.

Tør din bamse - 3

Brug en tørretumbler. For hurtigere resultater skal du bruge en tørretumbler eller hårtørrer for at fremskynde tingene. Der er dog en betydelig risiko ved at ødelægge din bamse på denne måde, så vær ekstra forsigtig. Hvis du bruger en tørretumbler, skal du holde dig til luftcyklussen. Tjek bamsen hvert par minutter for at sikre, at der ikke er sket skade. Hvis du bruger en hårtørrer, skal du være opmærksom på varmen.[16] Indstil den til den mildeste indstilling, og hold tørretumbleren mindst en fod væk fra bamsen, mens du tørrer den.
Hvis din bamse var for sart til maskinvask, skal du også betragte den som for sart til at blive maskintørret.

Tør din bamse - 4

Børst bamsen. Når bamsen er tørret ud, brug en ren kam eller børste til at friske dens pels op. Bedøm følelsen af ​​det, mens du gør det. Selvom pelsens kvalitet aldrig vil være den samme, når du først begynder at vaske den, skal du være på udkig efter områder, der føles sprøde. Dette kan være et tegn på sæbe, der ikke er skyllet ud, så hvis din bamse føles sprød over det hele, skal du enten skylle den ud og tørre den igen, eller sørg for at bruge mindre sæbe i fremtiden.[17]