Ma-Mam

4 produkt

Viser 1 - 4 af 4 produkter

Viser 1 - 4 af 4 produkter
Se

Hvad er frysetørret grøntsagsmos - og hvorfor er det godt?

Der er rigtig mange fordele ved frysetørring. Vandet trækkes ud af mosen ved lav temperatur, og på den måde bevares alle næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Mosen har derfor lang holdbarhed uden at man skal gå på kompromis med hverken smag eller næring.
For at tilberede mosen skal det frysetørrede pulver kun blandes med kogende vand for igen, at blive til et dejligt varmt og velsmagende måltid til din baby. Du tilsætter egentlig bare igen samme mængde vand, som er trukket ud af grøntsagerne.
Du har mulighed for selv at dosere portionstørrelsen så den passer præcis til din baby.
Grønsagsmosen har lang holdbarhed og skal ikke på køl – heller ikke efter åbning. Og så er det nemt at have med på tur, da det ikke fylder eller vejer særligt meget.

Hvem er Ma-Mam?

Kirsten Mikkelsen Ravnbøl er ernæringsekspert med speciale i mad til babyer og småbørn, og stifter af Ma-Mam.

Kirsten udtaler:
"Jeg har lavet Ma-Mam fordi jeg gerne vil sætte meget mere fokus på grøntsager allerede fra den første skemad. 

Babyer har en lille mavesæk, der ikke kan rumme så meget mad ad gangen. Det stiller store krav til deres mad, så de får gode betingelser for at vokse og udvikle sig. Grøntsager er en god kilde til næringsstoffer, vitaminer og mineraler, så derfor er det godt at få startet på grøntsagerne tidligt. Samtidig er det vigtigt at introducere børn til smagen af mange forskellige grøntsager inden de er fyldt et år, for det øger nemlig sandsynligheden for, at de også har lyst til grøntsager, når de bliver større.

Jeg har lavet Ma-Mam grøntsagsmos til at skulle spises af ske. For det er ikke kun hvad små børn får i maven, som har betydning for deres udvikling. Måden de lærer at spise, har også indflydelse på sanser og motorik".
Læs mere om Ma-Mam og babymad fra 4 måneder her.

Nedenstående artikel er skrevet af Kirsten Mikkelsen Ravnbøl - Ma-Mam

Babymad 4-9 måneder

Tiden fra baby er 4 måneder til ca. 9 måneder kaldes for overgangsperioden.
Ved ca. 9 måneder ophører overgangsperioden fordi baby nu kan begynde at spise med af sin familiens mad - dog med lidt større energitæthed (fedtstof). Denne kost vil sammen med vitamin D, dække barnets behov for næringsstoffer.

Babymad fra 4-9 måneder. Hvordan kommer du godt igang?

Det er først når din baby er blevet fire måneder, at den lille mave-tarmkanal er færdigudviklet. Derfor kan du tidligst begynde at introducere mad efter den fjerde måned. Nogle børn er helt klar til at spise mad, når de er fire måneder, mens andre kan vente til de er 6 måneder. Hvis du ammer dit barn fuldt eller delvist og dit barn trives og bliver mæt er anbefalingen at fortsætte så lang tid som muligt med amning til barnet fylder 6 måneder. Men viser dit barn at det er parat mellem 5 og 6 måneder, bør du lytte til dit barn og starte på maden der. Ellers kan du risikere, at baby mister interessen for maden igen og kun vil have mælk. Fra 6 måneder skal alle børn i gang med mad, da den lille krop nu også har brug for varieret mad. Så selvom dit barn nyder din mælk, er den fra 6 måneder ikke længere tilstrækkelig til at dække dit barns behov for vitaminer, mineraler og andre gode næringsstoffer.

Babymad fra 4-6 måneder - Mod og glæde

Får dit barn udelukkende modermælkserstatning er det en god idé at starte på maden i form af små smagsprøver tæt efter 4 måneder. Børn som bliver ammet, bliver nemlig helt naturligt introduceret til smagen af ‘mad’, da modermælk indeholder smagsnuancer af den mad, man selv spiser. Ved at starte tidligt på mad kommer barnet på modermælkserstatning nu også til at opleve at mad smager forskelligt. Dette er med til at fremme modet og glæden ved mad, når behovet for større portioner kommer inden eller tæt på 6 måneders alderen.

Babymad fra 4-6 måneder - hvornår er baby klar?

Uanset om dit barn får modermælk eller modermælkserstatning skal det vise tegn på at det er klar før I starter op på maden. Og for begge mælketyper er formålet med de første smagsprøver, at lægge en god grobund for både madglæde og madmod til at prøve forskellige ting. Det er derfor godt ikke at være alt for fokuseret på, hvor meget mad der bliver spist de første gange, men i stedet være glad for at dit barn prøver forskellige gode smagsoplevelser. Tænk på at dit barn skal lære noget helt nyt og at det også er helt fint hvis det kun spiser en teskefuld. Du kan hjælpe dit barn til at føle at det er trygt at spise ved at skabe en god og nærværende stemning og vise dit barn glæde ved mad.

Dit barn er klar til mad når det:
● kan holde hovedet selv
● kan sidde selv – evt. med støtte - og læne sig frem
● kigger nysgerrigt på dig, når du spiser
● åbner munden for skeen
● virker sulten og er svær at mætte med mælk alene.

Babymad 4-9 måneder - Fra mælk til familiens mad

Starter dit barn på mad omkring 4 måneder, er det fint blot at give helt små smagsprøver, og fortsætte ved siden af som I plejer med mælken. Starter I på maden, når dit barn er omkring 5 eller 6 måneder, er der brug for at portionerne mætter lidt mere, da det har vokset sig større.
Portionerne må omvendt heller ikke være større end, at der stadig er plads til modermælk eller modermælkserstatning. Næringen i mælken er nemlig med til at fuldende måltidet.
En god tommelfingerregel er, at maden betragtes som et supplement til mælken frem til 6 måneder. Og fra 6 måneder og fremefter bliver mælken mere og mere et supplement til maden, så barnet ca. 9 måneder gammel spiser det samme mad og får de samme antal måltider som resten af sin familie. Eneste undtagelse er, at der skal lidt ekstra fedtstof i dit barns mad.

Nedenfor kan du se hvilke madvarer dit barn må spise hvornår:

Maden 4 til 6 måneder er primært med vegetabilske madvarer:
● Korn
● Kartofler
● Grøntsager - minus bælgfrugter, spinat, fennikel, rødbede, selleri og rabarber
● Frugt
● Fedtstof, nødder og frø

Maden fra 6 måneder rummer alle madvarer* og består derfor både af vegetabilske og animalske madvarer:
● Korn
● Kartofler
● Grønt - nu også spinat, fennikel, rødbede, selleri og rabarber i små mængder frem til 1 år
● Frugt
● Kød, fisk, bælgfrugter, æg, ost
● Fedtstof, nødder og frø
*pånær honning og store rovfisk som fx tun

Babymad 4-9 måneder - Mæthed er tilfredshed

For at maden mætter dit barn, er det vigtigt at måltidet både før og efter 6 måneder indeholder følgende:

Korn eller kartofler + frugt og/eller grøntsager + fedtstof

Fra 6 måneder og fremefter bør de fleste af dagens måltider desuden suppleres med lidt kød og fisk. Har I dage hvor I spiser vegetarisk mad, bør dit barns mad suppleres med bælfrugter og æg.

For at mætte dit barn bør mængden af for eksempel kartofler være den samme som mængden af grøntsager i måltidet. Når dit barn starter på de proteinrige madvarer som kød, fisk, bælgfrugter og æg, bør disse ikke udgøre mere end 1/5 af af det samlede måltid. Herved får dit barn de proteiner det har behov for, men omvendt ikke for mange. Husk også altid lidt fedtstof i dit barns portion samt modermælk eller modermælkserstatning før eller efter måltidet. Du kan også komme mælken i maden, hvis du ønsker det.

Komælksprodukter

Fra 9 måneder må dit barn dagligt spise lidt surmælksprodukter og få komælk i maden. Men først fra 1 år bør du give komælk at drikke, så får dit barn ikke for mange proteiner.

Babymad 4+ måneder - Kom også grønt fra start

Grøntsager og kartofler indeholder fantastisk mange vigtige næringsstoffer, som dit barn har brug for. Faktisk har vi brug for dem gennem hele livet. Forskning peger på, at hvis barnet smager forskellige grøntsager hyppigt i sit første leveår, er der større sandsynlighed for at barnet også kan lide dem senere. Og det er blandt andet derfor, det er så vigtigt at komme godt i gang med grøntsagerne, når I starter med maden derhjemme.

Men der er flere gode grunde til at lære vores børn at blive gode grøntsagsspisere, da Fødevarestyrelsens nye kostråd, gældende fra 2 år og opefter, faktisk anbefaler os at spise meget mere planterigt og klimavenligt end vi har gjort tidligere. Grøntsager er derfor ikke kun godt for sundheden, men altså også for klimaet.

Ma-Mam er netop med til at gøre det super nemt, at få spist flere grøntsager allerede fra de første skefulde. Grøntsagerne er nemlig allerede skrællet og tilberedt i skønne og babyvenlige opskrifter, som derefter bliver frysetørret. Jeg har desuden tilsat lidt koldpresset dansk rapsolie og en smule frugt, så mosen får en god smag og samtidig lever helt op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger for både energifordeling og energitæthed. Det betyder at baby både kan blive mæt og vokse. Når dit barn er sultent, skal du derfor kun tilsætte Ma-Mam kogende vand for at få en dejlig varm og velsmagende portion grøntsagsmos.
Det er også en fordel at frysetørret mad ikke kræver køl - heller ikke efter åbning. Samtidig er det nemt at dosere portionsstørrelsen efter din babys appetit, hvilket er med til at mindske madspild.

OBS! Giv gerne lidt vand til maden
Når din baby starter med at spise rigtig mad, er det godt at servere lidt vand til, når I spiser. Maven skal nemlig vænne sig til fibrene og for at undgå hård mave er det godt at drikke lidt ekstra vand og huske både grønt og/eller frugt til hvert måltid. Det holder maven i gang!

OM MA-MAM GRØNTSAGSMOS
• 100% økologisk og danskproduceret
• Indeholder kartofler, grøntsager, lidt frugt og en god dansk rapsolie. Intet andet.
• Til babyfra 4 måneder og kan spises frem til 2 år.
• Kan serveres alene frem til 6 måneder suppleret med modermælk eller modermælkserstatning før eller efter portionen.
• Kan bruges som lækker grøntsagsbase sammen med fisk, kød, bælgfrugter eller æg fra 6 måneder eller alene som et mættende mellemmåltid.
• Skal kun tilsættes kogende vand for at blive en dejlig velsmagende varm grøntsagsmos.
• Godt til mad i en fart eller på farten.

Ovenstående artikel er skrevet af Kirsten Mikkelsen Ravnbøl - Ma-Mam

Tips til håndtering af baby måltider

Måltid med små børn - og især babyer - kan være udfordrende. Nogen græder sikkert, ønsker at blive holdt om eller har brug for et bleskift, lige mens du forsøger at tilberede mad. Og så selve spisningen? Nå, lad os bare sige, at vi aldrig vidste, at et lille menneske kunne lave sådan noget rod. Mens du begiver dig ud i en verden af ​​fast føde, er her nogle tips til at gøre måltiderne lidt mere behagelige.

Skab en god mad rutine

En baby har brug for fokus for at spise, så start en rutine, hvor du vasker deres hænder, beroligere dem og sætter dem ned for at spise. Bevar roen ved at slukke for tv'et og al høj musik. "Dette vil hjælpe din baby med at blive bevidst om at spise og lære at genkende, når man er mæt.

Forstå at overgangen til fast føde tager tid

Det vil tage tid for din baby at føle sig godt tilpas med de nye fornemmelser, der følger med at spise – fornemmelsen af ​​en ske i munden og smagen og teksturerne af forskellige fødevarer. Jeg kan forsikrer dig om, at du kan få grimasser og forfærdelige ansigter :-). Nogle babyer vil skrige, når du putter en skefuld mad i munden på dem. Men alligevel vil de have mere.

Forbered dig på rod

Din baby vil sandsynligvis smide mad overalt. Dette er almindeligt og indikerer ikke nødvendigvis, at de ikke kan lide. "At få mad i munden, men blot at det kræver koordinering og øvelse for babyen.

Pas på allergier

Hvis din børnelæge har rådgivet om det, eller du har en familiehistorie med fødevareallergier, så giv dit barn kun én ny slags mad ad gangen og vent tre eller fire dage, før du prøver en anden for at gøre det lettere at identificere allergier.

Hold øje med tegn på en allergisk reaktion eller intolerance, såsom udslæt, nældefeber, hvæsende vejrtrækning, vejrtrækningsbesvær, opkastning, overdreven luft, diarré eller blod i deres afføring. Ring til din børnelæge, hvis du bemærker nogen af ​​disse symptomer (det kan tage minutter eller dage før de vises), og gå til skadestuen, hvis reaktionen virker alvorlig.

Du har sidst set